Saturday, 16 February 2013

Pure Marine Collagen - Masker Rumpai Laut ♥

Hi,

Just nak share pengalaman saya buat masker guna rumpai laut..best tau..me ♥ it

kulit tegang masa pakai..i rase all mask macam tuh.
rasa bersih lepas cuci bersinar-sinar bak cermin pantul *winkssss* ini hover! tapi serius bersih!
♥ pores makin rapat..ketahuilah pores saya quit besar...*ngeri!
♥ jimattt hebat..kesan setanding masker mahal..=)
♥ tungu sebulan pakai masker baru tau apa lagi kelebihan dia hehe

pic dari owner FB yang saya beli rumpai laut
ok nak tau kenapa saya obses buat masker dengan PMC nie sebab tah lerr hehe.lempang tau la..tak la..saya memang pencinta masker..nak sedap makan PMC nie boleh campur dengan air ribena..sebab dia takde rasa hehe so kalau campur dengan ribena ke sedappppp..kate bff kalau taknak hanyir/ada bau time maka PMC,  boleh rebus guna air BioAura..memang takde la penapis air tuh kat rumah eden hehe..

so first buat memang hanyir..salah sendiri jugak..sebab lepas ambil dalam 100g terus rendam..sepatutnya kena basuh ramas-ramas dulu macam basuh beras baru rendam dalam 8jam macam tuh..pulak dah rendam lebih sehari setengah so orang kate bau hanyir yang keluar kat air rendaman meresap balik tuh yang jadi tambah hanyir..baru tau...so lesson learnt!

so now ok dah bau tak hanyir sangat..kitorang dah 2x batch buat masker..senang je tahan seminggu..best tau masker PMC..saya pakai PMC kaler ungu..beli direct dari FB orang semporna gak..tapi tunggu sampai depan pintu rumahhh hazabbb hehe..al maklumlah guna kapal terbang..haha aku pon tak naik lagi hehe

pic dari owner FB yang saya beli rumpai laut
oh ye..ada tak yang nak replace cute free gift yang saya bagi untuk pembelian 2 kotak VCOA Treenea dengan PMC rumpai laut hehe..yerla..nak beli mahal tau kalau beli kat online mostly yang jual harga gitu kalau beli bukan dari sabah hehe.tapi kalau dari sabah, lambat sikit sampai nyer..tapi takpelah..saya takmo jadikan PMC nie as free gift..nak pakai sendiri..hehe..saya order 1kg tau..so better simpan buat stock masker hehe

ok la nak citer tuh je..kite nak tidoq awal..nie update sambil tengok TV3 citer BUSU..seronok hehe

till then,

love,
ieyka.dinda

link blogshop belah kanan atas sekali tau =)

updates =)


Cara Basuh Dan Penggunaannya
Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali
Rendam kologen mentah yang telah dibasuh semalaman
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan toskan
Campur sekitar 100gram kologen mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus
Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur
Boleh juga dicampurkan dengan madu/gula batu/gula merah/ginseng
Campurkan sedikit tepung gandum dan asam keping sekiranya perlu untuk hilangkan bau hanyir laut

Cara Membuat Masker Pure Marine Collagen (Pernah disiarkan dalam rancangan Nona di TV3 20 mei 2012)
Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
Bersihkan muka terlebih dahulu
Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali

Cara Membuat Minuman Dari Pure Marine Collagen
Campurkan 2 ke 3 sudu besar pati pure cologen yang dibuat tadi bersama jus oren.
Khasiatnya 10 kali ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil RM 300)
Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (RM 400 hingga Ribuan)
24% kologen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang.
Boleh bertahan sehingga 3 ke 4 minggu


No comments: